21 Şubat 2020 Cuma

Pursaklar’da ‘Yöresel Yemekler’ Yarışması

Pursaklar Belediyesi’nin düzenlediği “Yöresel Yemek ve Bayat ekmekten taze lezzetler Yarışması” kayıtları başladı.

Pursaklar’da geleneksel hale gelen ‘Yöresel Yemekler’ yarışması, Anadolu mutfağının ayrılmaz bir parçası olan Ankara lezzetleriyle bu yılda düzenlenecek olan yarışma ile tanıtılacak.

Anadolu'nun yemek kültürünün gün ışığına çıkarılıp yeni nesillere aktarılmasını amaçlayan, bu sayede hem yöreye ait geleneksel lezzetlerin bilinirliğine katkıda bulunmak, hem de şehrin tarihi kültüründen gelen geleneksel yöre mutfağını tanıtmak ve ekmek israfına dikkat çekmek hedefleniyor.

2 ayrı kategoride yapılacak olan yarışmada Bayat Ekmekten Taze Lezzetler ve Yemeğin yöreselliği, lezzeti ve sunumu değerlendirilecek. Yarışmacılar hünerlerini göstermek için kıyasıya yarışacak.

Mutfak mirasına dikkat çekerek bütün vatandaşları yarışmaya davet eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; “Anadolu mutfağımız her yönüyle zengin bir içeriğe sahiptir. Fast food kültüründen gençleri, çocukları uzaklaştırıp, sağlıklı beslenmeye özen göstermek için bu tür yarışmaların yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün hemşehrilerimizi Yöresel Yemekler Yarışması’nda, beraber olmaya davet ediyorum” dedi.

Yemek yarışmasında dereceye girecek olan hanımlarımızı güzel hediyeler bekliyor. Yarışmada birinciye 2500 tl, ikinciye 1500 tl, üçüncüye 1000 tl ve bayat ekmekle yapılan yemek birincisine ise 750 tl takdim edilecek.

Yemek yarışması 7 Mart 2020 tarihinde Pursaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılacaktır. Ödül töreni ise 8 Mart 2020 tarihinde Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezinde yapılacaktır.