30 Mayıs 2024 Perşembe

Pursaklar’da Kursiyerlikten Kuaförlüğe

Pursaklar Belediyesine bağlı Hanım Evlerinde eğitim gören kursiyer Hanife Kirazlı kuaför salonu açarak, kendi işinin patronu oldu.

Pursaklar Belediyesi’ne bağlı Hanım Evleri’nde kadınlar, hem hayatlarını kolaylaştıran kurslar alırken, hem de aile bütçesine katkı sunacak yeni meslekler öğrenen kursiyerler, aldıkları eğitimlerin ardından kendi iş yerlerini açmanın heyecanını yaşıyor.
Başkan Ertuğrul Çetin, Hanım Evlerinde aldığı kuaförlük eğitimlerini üstün bir başarı ile tamamlayan Hanife Kirazlı’nın ortağı ile birlikte açtığı Sertaç Yurdaer Hair Designer kadın kuaför salonunun açılış kurdelesini kesti.

‘‘Hüma Sultan Hanım Evi kursiyerlerimizden Hanife Hanım sertifikasını aldıktan sonra ortağı ile kuaför salonu açtı’’
Hanım Evlerinde eğitim alan kursiyerlerin kendi iş yerlerini açıyor olmalarının kendileri için mutluluk verici bir durum olduğunu belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Hüma Sultan Hanım Evi kursiyerlerimizden Hanife Hanım sertifikasını aldıktan sonra ortağı ile kuaför salonu açtı. Bizde bu mutlu gününde onu yalnız bırakmadık. İlçemizde hizmete başlayan Sertaç Yurdaer Hair Designer bayan kuaförünün açılışını gerçekleştirdik. Belediye olarak kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunmaktan dolayı da ayrıca mutluyuz. Kendilerine helalinden bol kazançlar dilerim. Hayırlı olsun’’ dedi.