09 Eylül 2017 Cumartesi

Pursaklar’da internet kafeler mercek altında

Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okulların açılmasına günler kala ilçedeki internet kafeleri mercek altına aldı. Küçük çocukların internet kafelerde olmaması gerektiği uyarısı yapan zabıta ekipleri yıl boylunca denetimlere devam edecek.

Zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde özellikle küçük yaştaki çocukların internet kafelerde olmaması uyarısında bulunarak işletmelere yönetmelikteki kurallar hatırlattı. İşletmelerin çalışma ruhsatları, sigara yasağına uyulup uyulmadığı ve yasak içerikli sitelere erişim sağlanıp sağlanmadığı kontrol edildi. İşletme sahiplerine 12 yaş altı çocukların internet kafelere alınmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu kurallara uymayan işletmeler hakkında yasal işlem başlatılacağını belirtti. Vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını isteyen zabıta ekipleri, olumsuz durumlarda Pursklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne şikâyette bulunmalarını istedi. İlçedeki denetimler bundan sonra da devam edecek.

.