09 Mayıs 2019 Perşembe

Pursaklar’a Hayırlı Olsun

İlçe Belediye Meclis üyelerinin oylaması sonucu oy çokluğu ile Sayın Ertuğrul Çetin Pursaklar Belediye Başkanı seçildi.

İlçe Belediye Meclis üyelerinin oylaması sonucu oy çokluğu  ile Sayın Ertuğrul Çetin Pursaklar Belediye Başkanı seçildi.
Belediye Başkanımız Sayın Ayhan Yılmaz’ın sağlık sorunlarından dolayı görevinden ayrılması  nedeni ile ilce belediye meclisinde yapılan oylama sonucunda oy çokluğu  ile belediye başkanlığı makamına   Sayın Ertuğrul Çetin seçildi.

Oylama sonunda kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çetin ‘’ Bu bir bayrak yarışıdır. Bizlerde aldığımız bu kutlu bayrağı daha ileri götüreceğimize inanıyoruz.’’ Diyerek sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çetin, başkanlık makamına geçerek burada AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'dan mazbatasını teslim aldı.

Sayın Ertuğrul Çetin kimdir?
1975’te Ankara Solfasol’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Ankara’da tamamlayan Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çetin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesinden ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu.
2000-2004 yılları arasında kendi dershanesinin kurucu müdürlüğünü yaptı. 2004 yılında Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2009-2014 yılları arısında AK Parti’den İl Genel Meclisi üyesi seçildi. İl genel meclisi divan üyeliği ve AK Parti Grup Başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Bu süreç zarfında Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı ve Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcılığında bulundu.
2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti Pursaklar Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yürüten Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çetin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Pursaklar Belediye Meclis Üyesi seçildi. Eski Pursaklar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Daimi Başkan vekilliği yapmıştır. Ertuğrul Çetin’in çok sayıda kurumda yönetim kurulu üyeliği bulunmaktadır. 1999-2003 yılları arasında Mazlum-Der Genel Sekreterliği de yapan Ertuğrul Çetin’in olimpik branş olan Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği, Ankara Üniversitesi Mezunları Derneği üyeliği devam etmektedir. 9 yıl yüzme antrenörlüğü yapan Belediye başkanımız Ertuğrul Çetin, Pursaklar Belediye Spor yöneticisi ve genel sekreterliği görevlerinde de bulunmuştur. Evli ve 3 çocuk babasıdır.