28 Şubat 2019 Perşembe

Hasan Hüseyin Ceylan 28 Şubat’ı anlattı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Purswaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen “28 Şubat Postmodern Darbesi” konferansında konuşan Eski Refah Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan “O dönem askeriyeden atılanların tamamı Refah Partisine gönül verenler ve Ülkücülerdi. FETÖ’cülerden hiç atılan olmadı” dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Pursaklar Belediyesi  Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen “28 Şubat Postmodern Darbesi” konferansında konuşan Eski Refah Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan “O dönem askeriyeden atılanların tamamı Refah Partisine gönül verenler ve Ülkücülerdi. FETÖ’cülerden hiç atılan olmadı” dedi.
28 Şubat Postmodern Darbenin yıldönümünde Pursaklar Belediyesi Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Ankara Başkanı Enes Şişman, Pursaklar İmam Hatipliler Platformu Başkanı Mücahit Alkan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Konferansın konuşmacısı olan Eski Refah Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, 28 Şubat döneminde yaşananları anlattı. 28 Şubat’ın İslam’a, Müslümanlara, Başörtüsüne, İmam Hatiplere karşı yapıldığını belirten Hasan Hüseyin Ceylan, “Ben idam ile yargılandım. Milletvekili olmama rağmen evime silahlarla çok sayıda asker gönderdiler. O dönem 630 bin öğrencisi olan imam hatipleri 63 bine düşürdüler. İmam hatiplilerin sadece imam olacağını ve cenaze yıkamaları gerektiğini savunan askerlere karşı Erbakan Hocamız sert bir şekilde karşı çıkıyordu” dedi. Tankların Sincan’da 5 Ocak’ta yürüdüğünü hatırlatan Ceylan “Bu tanklar Erbakan Hocamız memura yüzde yüzün üzerinde zam vermesine karşı, milletin refahının yükseltilmesine, Müslüman zihniyetin iktidarını karşı yürütüldü. Bunu gören darbeci zihniyet böyle giderse, halkı yanına çeken Refah Partisi’ni, Müslümanların iktidarını bir daha yok edemeyeceklerini gördü ve tankları Sincan’da yürüttü” diye konuştu.

“28 Şubat’ta FETÖ’nün de parmağı vardı”
O dönem medyanın da etkili olduğunu kaydeden Hasan Hüseyin Ceylan “Aydın Doğan medyası görüntü alamadığı için tankları tekrar yürüttüğü günleri gördük. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur. Bir genel yayın yönetmeni askerleri arayıp ‘Biz görüntü alamadık tankları tekrar yürütün’ diyor ve askerler de gazeteler için tankları tekrar yürütüyordu. Askeriyeden atılanların hepsi ya Refah Partisine gönül veren dindarlar ya da ülkücülerdi. Hiçbir FETÖ’cü askeriyeden atılmadı. Bu darbede FETÖ’nün de parmağı vardı.” şeklinde konuştu. Programın sonunda ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e teşekkür plaketi takdim edildi.