30 Kasım 2017 Perşembe

Dede Torun Evi şifa dağıtıyor

Pursaklar Belediyesi Saray Dede Torun Evi’nde düzenlenen sağlık seminerinde ihtiyarlara yüksek tansiyon ve şeker hastalıkları hakkında bilgi verildi. Kuşakları buluşturan dede torun evlerinde sunulan hizmetlerle ihtiyarların morali yüksek tutulup sağlıkları kontrol ediliyor.

Pursaklar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilçedeki ihtiyarlara yönelik sağlık seminerlerine devam ediyor. Prsaklar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Saray Dede Torun Evi'nde düzenlenen seminerde ihtiyarlara önemli sağlık bilgileri verildi. İhtiyarlara stres ve üzüntüden uzak durmaları gerektiği tavsiye edildi. Tansiyonun damar tıkanıklığına da etki ettiği belirtildi. Damarın tıkalı olmasının kan dolaşımına etki ettiği vurgulandı. Kan dolaşımının sağlıklı olmadığı zamanlarda kalp büyümesi meydana geldiğine dikkat çekildi. İhtiyarların tuza, şekere ve una dikkat etmesi gerektiği hatırlatıldı. Sağlıklı yaşam için doktor kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiği tavsiye edilip, seminere katılan dedelere yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.