14 Mart 2019 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pursaklar Ankara’nın yükselen yıldızı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükumetin ile Pursaklar Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı ve bedeli 176 milyon olan 29 kalem yatırımın resmi açılışını yaptı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Pursaklar Ankara’nın yükselen yıldızı haline geldi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pursaklar’daki açılış töreninde büyük bir coşkuyla karşılandı. Pursaklar Yavuz Bulvarında toplu açılış töreni yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Pursaklar’ı aşkla sevmekle kalmadık. Aynı zamanda dev hizmetlerle de buluşturduk. Toplam bedeli 176 milyon olan yatırımlarımızın açılışını yapıyoruz. Bunlar arasında devlet hastanesi, belediye hizmet binası, 400 bin metre kareye ulaşan 66 park, kreşler, toplam 29 kalem yatırımın Ankara ve Pursaklar’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Pursaklar’daki değişimi protokol yolundan her geçtiğinde fark ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu eserlerin ilçemize kazandırılmasında emeği olan kurumlarımıza ve belediyemizin yöneticilerine teşekkür ediyorum. Protokol yolundan her geçtikçe Pursaklar’ın değişimini fark ediyorum. Yüzlerce hizmetle Pursaklar’ı Ankara'nın yükselen yıldızı haline getirdik” diye konuştu.

Çetin “Pursaklar’a hizmet şereftir”
Açılışta konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçenin bütün eksiklerinin tamamlandığını belirterek şu şekilde konuştu: Tam 15 yıl önce Pursaklar’ı, belde belediyesi olarak teslim aldık. Hayata geçirdiğimiz projeler ve sunduğumuz ilçe olmanın sevincini yaşadık. Pursaklar’ın şehremini olarak 2004’ten beri, uygulamaya koyduğumuz her bir projeyle, binlerce hemşerimizin gönlüne dokunduk. ‘Gönül Belediyeciliği Seferberliği’ yaptık. Her kapıyı çalıp, her gönle dokunma gayretinde olduk. Alt yapı ve yeşil alan çalışmalarına ağırlık vererek, daha yaşanabilir bir ilçenin zeminini oluşturduk. Düzenlediğimiz şehircilik çalıştayları ve sempozyumlarla bilge mimarları ilçemize davet edip, şehirler üzerine kafa yorup, şehirciliğe katkı sunduk. Eğitim hizmetlerimiz, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerimizle, Pursaklar daha fazla ön plana çıkmaya başladı. İlçemizde; parklar, kapalı pazar alanları, sağlık ocakları, poliklinikler, hamam, kültür merkezleri, düğün salonları, muhtarlık binaları, spor salonları, halı sahalar, sinema salonu, fitness salonları, camii, mescit, okul, ağız ve diş sağlığı merkezi, Nezaket Okulları, Dede Torun Evleri, hanım evleri, tebessüm çarşısı, stat, gençlik merkezi, kına konağı, çay bahçeleri, kurum binaları, hayvan barınakları, Ankara Kedisini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Merkezi, Şehir Araştırmaları Kütüphanesi, yüzme havuzu, belediye hizmet binası, halk kütüphanesi gibi onlarca eseri ve projeyi ilçemize kazandırdık. Böylece Pursalar’ın bütün eksiklerini tamamlamış olduk. Bunların yanı sıra eğitimde, kültürde, sanatta, sporda, özgün projeleri hayata geçirip, gönüllere dokunduk.

Örneğin; Hoş Geldin Küçük Hemşehrim, Nezaket Okulu, Sünnet Olan Çocuklara Bisiklet Hediyesi, Dede Torun Evleri, Gençlik Akademisi, Okullar Hayat Olsun, Tebessüm Sineması ve Tiyatro Kampanyaları, Kitaplar Devletten Kırtasiyeler Belediyeden, Hasiphaneler Aydınlanıyor, Okuma Yarışmaları, Eğitime Destek Aracı (Engelli Servisi), Uluslararası Kedi Güzellik Festivali, Bahar Şenlikleri, Dedeler ve Neneler İkinci Bahar Yürüyüşü, Yağlı Pehlivan Güreşleri, Uluslararası Şehircilik Çalıştayları, Futbol, Voleybol, Halter, Wushu Takımlarımız, Kültür Gezilerimiz gibi yüzlerce projeye imza attık. Hep birlikte tebessüm ettik.
Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara Valisi Vasip Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ayhan Yılmaz ile birlikte binlerce kişi katıldı.