09 Mart 2020 Pazartesi

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Yöresel Yemekler Yarışması Lezzet Ödülleri sahiplerini buldu

Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Yöresel Yemek ve Bayat Ekmekten Taze Lezzetler Yarışması’nda büyük heyecan yaşandı.

Pursaklar’da israfa dikkat çekmek ve yöresel yemekleri hatırlamak amacıyla ‘‘ Yöresel Yemek ve Bayat Ekmekten Taze Lezzetler Yarışması’’nın beşincisi düzenlendi. Pursaklar Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde iki gün süren yarışmada yurt içi ve yurt dışından katılım sağlayan kadınlar tarafından Anadolu’nun farklı yörelerine ait lezzetli yemekler jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Diğer bir kategori de ise bayat ekmeklere farkındalık oluşturmak ve israfın önlenmesine yönelik yemekler hazırlandı.
Kadınların becerilerini sergilediğini belirten Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Mahmut Dolmacı; ‘‘Farkındalık oluşturmak için de bayat ekmeklerin geri dönüşümünü lezzetli yemeklerden nasıl sağlarız, bunun çalışmalarını yapıyoruz. Hanımlarımız da hünerlerini sergileyerek becerilerini ortaya koydu. Tekrardan bütün yarışmacılarımızı tebrik ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum’’ dedi.

Ülkemizde ekmek israfının çok olduğunu belirten Başkan Ertuğrul Çetin; ’’Yapmış olduğumuz Yöresel Yemek ve Bayat Ekmek yarışması ile Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini tekrardan ayağa kaldırmak ve ekmeğin israf olmasının önüne geçerek ekonomiye yeniden kazdırılması amaçlıyoruz. Belediyemizin kültürel değerlerimizi korumak için yaptığı çalışmalar her zaman devam edecek. Tekrardan başta şehitlerimizin saygı değer anneleri ve eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum’’ dedi.
Konuşmaların ardından yarışmanın sonucu açıklanarak dereceye giren yemekler ve kazananların isimleri açıklandı.
Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde yapılan ödül töreninde Yöresel Yemek Yarışması’nda Zübeyde Başar ve Hatice Koçer; bamya çorbası, arap tava, bayat ekmek kebabı, künefe yemekleriyle birinci olarak ödülünü Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin’den aldı.
Serpil Güral- Selde Duman; ayran aşı çorbası, kızılcık etli sarma, kadayıf dolması ve gözleme yemekleriyle ikinci olarak ödülünü İlçe Kaymakanı Mehmet Yıldız’ın elinden aldı.
Leyla Kara ve Nuray Kızılbağ; Toyga çorbası, incik kebabı, köftelik pilav, rulo pasta, gün kurusu pastası yemekleri ile üçüncü oldu.
Bayat Ekmekten taze lezzetler yarışması kategorisinde ise Meltem Soyuduru ve Kadriye Herdem; bayat ekmek mantısı ile birinci oldu.
Kategorilerde birinci olanlara yemek şefleri tarafından aşçı ceketi, şef bıçağı ve ailesi ile birlikte ücretsiz kahvaltı ödülü verildi.