Pursaklar

Okullar

İlçe Milli Eğitim kendi binasında 1 Müdür, 3 Şube Müdürü, 10 Memur, 10  Hizmetli, 2 Şoför, 1 Sekreter,  olmak üzere toplam 27 kişilik personelle hizmet vermektedir.

Milli Eğitim bünyesinde 1 Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 24 resmi okul, 7 özel okul, 5 özel dershane, 2 özel etüt merkezi, 5 özel eğitim merkezi hizmet sunmaktadır. Bu okullarda yaklaşık 739 kadrolu, 9 sözleşmeli ve 102 ücretli öğretmen eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. Toplam öğrenci sayısı ise 21.015 civarındadır.

PURSAKLAR RESMİ OKULLAR LİSTESİ

TURGUT ÖZAL

AYYILDIZ ANADOLU LİSESİ

DEDE KORKUT LİSESİ

İ.M.K.B.  A.T.L.  A.M.L.  VE  E.M.L.

ORTA ÖĞRETİM OKULLARI

PURSAKLAR  LİSESİ

ŞEHİT BÜYÜKELÇİ DANIŞ TUNALIGİL E.M.L.

YAHYA KEMAL VE M.SÖNMEZ S.M.L.

ANKARA PURSAKLAR FEN LİSESİ

ÖZEL EĞİTİM KURUMLARI

Özel eğitim kurumu olarak 5 dershane, 6 özel eğitim merkezi, 5 ana okul,   2 özel ilköğretim okulu, 2 özel lise,  2 özel fen lisesi ve 1 özel meslek lisesi, 4 motorlu taşıtlar sürücü kursu bulunmaktadır.

SEVGİ YUVASI

ÖZEL M.T.S.K.

PURSAKLAR

UMUT SARAY

Pursaklar Saray Beldesinde bir adet halk kütüphanesi bulunmaktadır. Bu Kütüphane 1989 yılında  Sarayköy Merkez Cami bahçesinde Fahrettin ASLAN tarafından bağışlanan bina da kurulmuştur. 2006 yılında Saray Belediye Başkanlığının 10.08.2006 tarih ve 895 sayılı Meclis Kararı ile (20) yıllığına tahsis etmiş olduğu belediye hizmet binasının altındaki 150 metre kare büyüklüğündeki bugünkü yerine taşınmıştır. Kütüphanede Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın faaliyet konuları icra edilmekte ve ilgili aylarda kutlanan “Özel Anma Günleri” diğer kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Kuruma ait lojman ve araç bulunmamaktadır. Kütüphanede bilgisayar ve internet bulunmaktadır. Okuyucular da bu hizmetlerden yararlanmaktadır. Kütüphane içerisinde 6928 adet kitap bulunmakta ve şef kadrosunda bir personel çalışmaktadır. Hizmetin daha iyi verilebilmesi için bir personele ihtiyaç duyulmaktadır.

Halkın büyük çoğunluğu okuryazardır.

Medya kuruluşlarına ait günlük yayınlanan 3 adet siyası gazetenin baskı ve dağıtım tesisleri ilçe sınırlarındadır.

İlçede biri ikinci ligde biri de amatör kümede olmak üzere iki futbol takımı ve 1 bayan voleybol takımı vardır.